Slutspelet igång för Crosby

Stanley Cup-slutspelet har gått in i sin andra omgång, och Sidney Crosbys Pittsburgh har hittills hunnit med att slå ut Columbus Blue Jackets med 4-2 i matcher. Crosby själv är förstås också i fokus.

Måltorka

Dock så har Crosby varit i fokus på ett lite annorlunda sätt än vad vi är vana att se. Det dröjde hela nio matcher innan han hittade nätet i slutspelet, en måltorka man näppeligen sett maken till under.. ja i princip hela hans NHL-karriär. Men trots hans tröga start på slutspelet så är det nog få som är oroliga, han är ju trots allt de stora matchernas man – något han visade bland annat i OS.För vi såg ungefär samma sak där i Sotji. Crosby hade det trögt inledningsvis och gjorde inte speciellt många poäng i gruppspelet och inte heller i slutspelet på väg fram mot finalen. Men väl i finalen så visade han var skåpet skulle stå när han åkte ifrån hela det svenska försvaret och grundlurade målvakten Henrik Lundqvist i det svenska målet.

Mot Lundqvist igen

Lustigt nog så var det mot samme Lundqvist som hans måltorka kom att avslutas i och med målet i den tredje matchen mellan Pittsburgh Penguins och New York Rangers i slutspelets andra omgång. Det kanske var så att detta var vändningen för Pittsburgh mot Rangers. I förhandssnacket på Tippat.se, som skriver om odds på NHL-slutspelet, så trodde man dock att Lundqvist och hans Rangers skulle ha en god chans att spela ut pingvinerna ur slutspelet. Man menar att utan storstjärnorna Crosby och Malkin så är laget i stort ganska mediokra, och dessutom tycker man att målvakten Fleury inte riktigt håller måttet i kassen.

Pittsburgh i förarsätet

Men frågan är väl ändå om man inte får äta upp detta resonemang nu efter det att Crosby kommit igång med målskörden och dessutom så har Fleury hållit nollan två matcher i rad, vilket innebär att Pittsburgh nu också leder matchserien med 2-1 i matcher efter tre spelade. Nästa match spelas återigen i Madison Square Garden, låt oss se om Lunkan och gänget kan slå tillbaka.