Cykel, bra konditionsträning under sommaren

Under sommaren är det alltid en bra idé att spendera så mycket tid som möjligt ute. Ladda kroppen med rikligt med D-vitamin och ladda upp för ännu en mörk vinter.

Genom att hoppa upp på cykel kan du kombinera motion med att njuta av naturen och vädret. Du behöver inte bli elit-cyklist utan ta det i din egna takt. Köp dig en ny cykel och njut av vinden mot huden då du susar fram.

Cykling bra träning för alla åldrar

Som med all motion finns det också många bra fördelar med att cykla. Självklart är det bra för din kondition att ägna dig åt cykling. Det stärker också dina muskler, inte enbart benen du trampar med utan också resten av kroppen så som mage, rygg och armar. Förutom det kommer du också att känna dig gladare och dessutom sover du bättre efter cykelträning.

Att försöka förlänga sitt liv så mycket det bara går är något många strävar efter. Med endast 75 minuter träning i veckan kommer du minska risken för tidig död med hela 23 procent. Förutom det så kommer det att få dig att må mycket bättre och ge dig mer ork i vardagen.