Kom igång med styrketräningen

Vill du bli bodybuilder? Alternativt, fitnessmodell? Eller, vill du bara ha en stark kropp? Oavsett vad ditt mål är med styrketräningen är grunderna för att starta ofta de samma. Fördelarna med styrketräning är många; du orkar mer i din vardag, sömnen blir bättre, du ökar din förbränning samtidigt som kroppen blir starkare.

Grunderna

Det första du behöver göra innan du börjar styrketräna är att göra upp en plan. Bestäm dig först för hur ofta du ska träna i veckan. Börja med exempelvis två dagar i veckan för att sedan öka på när du är redo. Genom att börja smått är det mer sannolikt att du sen inte slutar. Sedan kan du ta hjälp av en personlig tränare som kan visa dig den rätta formen. När du lyfter på rätt sätt undviker du eventuella träningsskador.

Tunga vikter

Innan du börjar lyfta tunga vikter är det bra om du har koll på övningar för kroppens alla muskler; för att sedan träna kroppen jämn. Det sista du behöver se över är din kost. Det rekommenderas att du äter nyttiga kolhydrater och protein innan träningen. Efteråt äter du en stor middag med protein, grönsaker och potatis. Du kan även shoppa det du behöver för din träning online. På så sätt kan du bygga upp ett passande gym hemma.