Crosbys säsong

När det nu är dags att sparka igång slutspelet för årets NHL-säsong så är det också dags att sammanfatta lite vad som hänt under säsongen som gått. Inte minst då för allas vår Sidney Crosby.Men först så börjar vi att se lite på ligan som stort, vilket lag är favoriter och vilka floppade.

Årets lag – positivt och negativt sett

Seriesegrare blev med en poängs marginal till tvåan Anaheim Ducks, Boston Bruins detta år. Detta var kanske inte speciellt överraskande med tanke på hur det sett ut de senaste säsongerna. Vad som kanske var mer överraskande var att de senaste säsongernas fiaskolag, Colorado, knep tredjeplatsen. Även St: Louis med Alexander Steen i spetsen har gjort en mycket stark säsong.Fiaskolagen är förstås framförallt Buffalo Sabres som slutade överlägset sist i ligan. Men den stora besvikelsen får man nog se Vancouver Canucks som, laget där bröderna Sedin spelar. Laget som nyligen aspirerade på Stanley Cup-bucklan har denna säsong inte överhuvudtaget fått spelet att stämma och när vi summerar säsongen så missar Vancouver till och med slutspelet. En stor besvikelse för den hockeytokiga staden.

Överlägsen i poängligan

Oavsett hur det gick i ligan så stämmer rubriken till detta inlägg. Det har varit Crosbys säsong såhär långt. Han vann överlägset poängligan, som vi redan nämnt, och nu inför slutspelet så blir Crosby med sitt Penguins helt klart ett av de lag som kommer att utmana om Stanley Cup.