Pittsburgh Penguins

Sidney Crosbys Pittsburgh Penguins är ett fantastiskt lag med en stor supporterskara och har under de senaste 20 åren varit ett av de allra bästa lagen i hela NHL.

Penguins startade sin organisation först 1967, 50 år efter att den första NHL-matchen spelades. Början på karriären får ses som relativt tung och de tog sig aldrig längre än till kvartsfinal i den östra konferensen, fram till år 1991.

År 1991 hade de legenden Mario Lemieux som lagkapten följt av Jaromir Jagr, Tom Barrasso och Ulf Samuelsson var det ingen som kunde stoppa dem att spela hem Stanley Cup-bucklan. Jaromir Jagr räknas till en av världens bästa spelare någonsin. Mirakulöst nog vann de även året därpå, då de hade lyckats behålla samma stomme i laget och den här gången gjorde de det ännu snyggare, då de vann finalserien mot Chicago Blackhawks med 4-0 i matcher.

Två raka vinster

De två raka Stanley Cup-vinsterna gjorde att uppmärksamheten för Pittsburgh ökade drastiskt och man fick många fans världen över, även här i Sverige. Det är kul att följa laget även om man inte vara på plats i amerikanska arenor. Visa stöd till laget genom att bära deras färger – som du hittar hos bland annat supporterprylar.se. I Sverige kan man visa sitt stöd genom att bära lagets färger – och lära de som frågar mer om NHL och Penguins.Efter de två gulden lyckades de aldrig upprepa sitt fina spel och de tappade sin storstjärna Lemieux. Det var först när storspelaren Sidney Crosby kom till klubben som de verkligen började hoppas på en Stanley Cup-vinst igen och efter tre säsongen i klubben ledde han Penguins till deras tredje vinst i NHL-historien. Det avgjordes först i sista matchen mot Detroit Red Wings och efteråt blev Crosby den yngste lagkaptenen att lyfta Stanley Cup-bucklan någonsin!