Flyg och se NHL live på plats i Toronto

Hockey i Kanada är mer än sport, det är kultur och passion för invånarna. Toronto är en av de mest hängivna städerna när det gäller sitt hemmalag och har haft flera svenska storspelare i laget. Ett perfekt resmål för att uppleva NHL och ishockey från världens bästa liga.

Kombinera sport och nöje

Toronto är känt för sitt hockeylag men är också ett fantastiskt resmål att besöka som turist. Besök gärna något av stadens museer eller den berömda skyskrapan CN-tornet som dominerar stadskärnans siluett. Kanada är ett säkert resmål och det är enkelt att få ett visum för turism som svensk medborgare. Till ytan är det ett stort land med fantastiska naturområden.

Som svensk är det självklart att man förknippar Toronto Maple Leafs med två stora ikoner inom sporten, Mat Sundin och Börje Salming. Dessa är båda före detta lagkaptener och storspelare i det lokala hockeylaget. Dessutom invalda i den exklusiva klubben av Hall of Fame för NHL. Även i modern tid är det flertalet svenskar som med framgång representerat laget på isen.

Stadens flygplats är landets mest trafikerade och ligger endast två mil från stadskärnan, för bokning av hotell, resa och matchbiljetter, kolla här.