Träning för Ishockey

För att bli en bra ishockeyspelare krävs det både fysisk och teknisk träning. Här är några tips på hur du kan träna för att förbättra din ishockeyförmåga.

Konditionsträning

Konditionsträning är viktig för att orka hålla jämna steg med motståndarna under en match. Intervallträning, som innebär att man alternerar mellan högintensiva och lågintensiva aktiviteter, är ett bra sätt att träna upp konditionen. Du kan till exempel göra sprintintervaller på isen eller springa trappor.

Styrketräning

Styrketräning är viktigt för att få mer kraft i skotten och för att orka hålla emot motståndarnas attacker. Det är bra att träna både styrka i överkroppen och i benen. Övningar som marklyft, knäböj och benpress är bra för att stärka benen, medan pull-ups, chins och rodd är bra för att stärka överkroppen.

Teknisk träning

Teknisk träning är viktig för att förbättra din skicklighet på isen. Öva på grundläggande manövrar som kontrollera pucken, stickhantering och avslut. Du kan också träna på mer avancerade manövrar som dragningar och läggspel.

Matchsimulering

För att förbereda dig för matchsituationer är det bra att träna i matchliknande situationer. Du kan till exempel spela småsidedueller eller träna på powerplay och shorthanded.

Ishockey är en krävande sport som kräver både fysisk och teknisk träning. Genom att träna kondition, styrka och teknik samt att träna i matchliknande situationer kan du förbättra din ishockeyförmåga.