Skön massage vid sportskada

Har du råkat göra dig illa när du tränar hjälper det ofta med massage för att den ska läka snabbare. Själva behandlingen är ju dessutom skön också. Speciellt om den som utför massagen inte tar i för hårt.

Det är individuellt hur hård en massage ska vara för att det ska kännas behagligt. En del vill ha mjuk och följsam massage, medan andra vill att massören ska ta i riktigt ordentligt.

Har du inte tillgång till en massör så kan du använda ett hjälpmedel för att på liknande sätt lindra smärtan och underlätta läkningen. En modern massageapparat kan göra underverk – köp den här.

Olika typer av massage

Idrottsmassage är ett samlingsnamn för behandlingar av personer som är relativt vältränade. Meningen med behandlingen är ofta att du ska mjuka upp musklerna så att personen som har ont snart ska kunna träna igen. Du känner igen det från en skada i benet som du själv masserar för att få bort spänningar och knutar i musklerna.

Andra typer av massage kan till exempel vara avslappningsmassage eller klassisk svensk massage. Har du en sportskada så kan idrottsmassage rekommenderas. Vissa typer av skador kan du lindra genom bindvävsmassage. Det är en djupgående form av massage som liknar stretching.