Strumpor för träning

Strumporna du väljer till träning har en viktigare roll än du tror. Rätt sorts strumpor ser till exempel till så att dina fötter håller sig fräscha. Dessutom tar de hand om dina benmuskler bättre.

Välj rätt strumpor

De bästa strumporna för träning är så kallade kompressionsstrumpor. Det är inte riktigt samma sak som stödstrumpor men de fungerar på samma sätt. Liksom stödstrumpor så ger kompressionsstrumpor stöd till dina benmuskler i vader och skenben men de är mer lämpade för att springa i.

Eftersom kompressionsstrumpor stimulerar blodcirkulationen medans du tränar så betyder det att dina ben återhämtar sig snabbare efter träningen. Dessutom får du då mindre träningsvärk, vilket säkert uppskattas av de flesta.

Du kan köpa kompressionsstrumpor på nätet till bra priser och urval. Hitta mer här där du kan se exempel som kan passa. Kompressionsstrumpor finns också ibland i sportaffärer med större sortiment eller specialistaffärer för strumpor. Det är dock betydligt enklare att beställa hem strumporna från nätet.

Fel strumpor

Väljer du fel sorts strumpor för träning så finns det garanterat konsekvenser. Fel strumpor kan resultera i skavsår, fotsvamp och dessutom svettiga fötter. Då spelar det ingen roll hur mycket pengar du lagt ner på bra träningsskor, vilket är väl värt att tänka på.